Cultuur & Advies

Culturele activiteiten
Literatuur uit het noorden staat in Nederland in hoog aanzien. De boekwinkels liggen vol met vertalingen van Scandinavische auteurs (waarvan vele van SVIN-vertalers). Ook buiten de boekwinkel kan het SVIN u van dienst zijn op literair gebied, bijvoorbeeld met een inspirerende lezing over een Noorse auteur of Zweedse literatuur. Zo’n lezing kan een welkome afwisseling zijn tijdens een congres of een bijzondere bijdrage aan de activiteitenagenda van de bibliotheek.

Het SVIN heeft al vele (overheids)instellingen en bedrijven geholpen bij het organiseren van culturele activiteiten zoals seminars, lezingen en tentoonstellingen. Ook bibliotheken, scholen, bedrijven, verenigingen, stichtingen, clubs en instituten kunnen bij het SVIN terecht voor advies, hulp of organisatie van culturele activiteiten.

Het SVIN geeft een Engelstalig cultureel en literair magazine uit, Scandinavian Newsletter – a literary and cultural magazine. Daarnaast heeft het SVIN uitgeverij Wilde aardbeien opgericht. Wilde aardbeien geeft bijzondere Scandinavische literatuur in Nederlandse vertaling uit.

Gidsen en excursieprogramma’s
Op aanvraag stellen wij zelf een excursieprogramma voor u samen, al naar gelang uw wens, voor bestemmingen in heel Nederland. Hierbij kunt u denken aan de belangrijkste bekende toeristische attracties, maar ook aan speciale branchegebonden thema’s. We kunnen u ook tips geven zodat u uw eigen programma kunt samenstellen.

Zakelijke informatie en advies
Tien jaar succesvol samenwerken met een Fins bedrijf gaat gevierd worden met een feestelijke bijeenkomst en een passend relatiegeschenk. Maar hoe maak je het een Fin naar de zin en hoe kun je het geheel op originele wijze aanpakken?

U bent op zoek naar een nieuwe werknemer voor de Deense vestiging van uw bedrijf en wilt met de vacature adverteren. Maar hoe ziet een Deense vacature eruit, en hoe gaat het wervingsproces in Denemarken in zijn werk?

De door u ontwikkelde lesmethode zou u graag op de Scandinavische markt uitgeven. Hoe pakt u dat aan en welke instanties kunt u het best benaderen?

Dankzij de veelzijdige kennis van het SVIN en de goede contacten met externe experts kan het SVIN u verder helpen met uw vragen over taal, handelscultuur, literatuur, regelgeving, politiek en onderwijssystemen.