Moordliederen. Moderne IJslandse poëzie (2007)

Moordliederen. Moderne IJslandse poëzie (2007)

Auteurs: Vigdís Grímsdóttir, Ingibjörg Haraldsdóttir, Gerður Kristný, Steinun Sigurðardóttir, Sigurbjörg Þrastardóttir.

Vertaald door Kim Middel en Roald van Elswijk

IJsland prikkelt bij velen de verbeelding. Land van vuur en ijs, van geisers en vis. In de afgelopen twee decennia werd relatief veel IJslands proza vertaald in het Nederlands. De poëzie van het sagaeiland mocht volgens de samenstellers van Moordliederen. Moderne IJslandse poëzie niet achterblijven.

In deze bloemlezing wordt werk gepresenteerd van vijf IJslandse dichter­essen: Vigdís Grímsdóttir (1953), Ingibjörg Haraldsdóttir (1942), Gerður Kristný (1970), Steinunn Sigurðardóttir (1950) en Sigurbjörg Þrastardóttir (1973). De dichteressen en hun werk vertegenwoordigen zowel de oude als de nieuwe stem in de IJslandse poëzie, van het tijdperk van de Atoomdichters uit de jaren 1950 tot nu. Ook in thematiek verschillen deze gedichten: zo vinden we erotiek in het werk van Grímsdóttir, breekbaarheid bij Haraldsdóttir en humoristische beelden bij Þrastardóttir.

Moordliederen. Moderne IJslandse poëzie is de eerste bloemlezing van IJslandse poëzie die verschijnt in het Nederlandse taalgebied

De gedichten in deze bundel vormen een afspiegeling van het brede spectrum van de hedendaagse poëzie van IJsland: divers, intens en met een bijzondere, aansprekende beeldspraak. Soms confronterend, soms verfrissend. Maar altijd inspirerend.

ISBN 9789076905235

€19.95Prijs:
Loading Updating cart...